donderdag 10 mei 2012

Ellagic acid


Ellagic Acid Kankerbehandeling
Hoe Het Werkt
Ellagic acid of ellaginezuur is een natuurlijk voorkomend polyfenolisch bestanddeel dat gevonden wordt in 46 verschillende fruitsoorten en noten, zoals druiven, granaatappel, rode frambozen, aardbeiden, bosbessen en walnoten. “[Ellagic acid] voorkomt de binding van carcinogenen aan DNA en versterkt bindweefsel hetgeen de verspreiding van kankercellen kan voorkomen.” Ellagic Acid kan mutaties in het DNA van de cel tegengaan. Verder wordt het beschouwd als een kankerremmer die apoptose of normale celdood kan veroorzaken in kankercellen.
Ellagic Acid
Allereerst doodt ellagic acid kankercelen:
“Gezonde cellen hebben een normale levenscyclus van ongeveer 120 dagen voor ze sterven. Dit proces wordt apoptose (natuurlijke celdood) genoemd. Het lichaam vervangt deze stervende cellen door gezonde cellen. Kankercellen gaan niet dood. Ze vermenigvuldigen door deling. Eerst zijn er 2 kankercellen, dan 4, 8,16, 32 enzovoort. In labtesten maakte ellagic acid dat kankercellen door het gewone apotoseproces gingen zonder gezonde cellen de beschadigen. Chemotherapie, bestraling en de meeste conventionele behandelingen veroorzaken de ongediscrimineerde dood van kankercelen en gezonde cellen terwijl ze mogelijk het immuunsysteem in het proces vernietigen Ellagic Acid is duidelijk de redelijke keus.
Ten tweede stopt ellagic acid de groei van tumoren:
“Wetenschappers vonden dat ratten, waarvan 5% tot 10% van het dieet uit gevriesdroogde zwarte frambozen en aardbeien bestond, dramatische reducties in de groei van precancereuze cellen en tumorprogressie toonden. Stoner vertelde Reuters Health dat de bessen colonkankergroei met 80% reduceerden in andere dierproeven. Het Ohio Department of Agriculture ondersteunde het onderzoek dat Stoner presenteerde op de vergadering.”
Ten derde veroorzaakt ellagic acid G-arrest:
“Het Hollings Cancer Institute aan de Universiteit van South Carolina heeft een dubbelblind onderzoek uitgevoerd bij een groep van 500 baarmoederhalskankerpatiënten waar iedereen enthousiast van werd. Negen jaar lang onderzoek heeft aangetoond dat een natuurlijk product dat Ellagic acid heet binnen 48 uur G-arrest veroorzaakt (mitose- kankerceldeling stopt en verhindert), en apoptose (normale celdood) binnen 72 uur bij borst, pancreas, oesophagus, huid, colon en prostaatkankercellen..”
http://www.ellagic.net/
http://raspex.com
Ten vierde help Ellagic acid kanker, geboortedefecten etc. voorkomen.
“Europese medische onderzoeken laten ook zien dat Ellagic Acid erom bekend staat dat het het voorkomen van geboortedefecten verlaagt, wondgenezing versnelt, hartziekte vermindert en dat het mogelijk leverfibrose die door chemicaliën veroorzaakt is vermindert of terugdraait.”
http://www.hopeforcancer.com/Ellagic.htm
Ten vijfde doet Ellagic Acid nog een heleboel andere goede dingen:
“Uit het boek van Dr Glen Halvorson, Chemopreventive Properties of Phytochemicals, leren we dat ellagic acid antibacterieel is, het vernietigt de H. pylori bacterie die verantwoordelijk is voor maagzweren, het beschermt de lever en leverfunctie, het bindt met carcinogenen en maakt ze inactief, het voorkomt de binding van carcinogenen met DNA en het verlaagt suikerlevels (helpt in de behandeling van diabetes.)”
http://www.mnwelldir.org/docs/cancer1/altthrpy.htm
Ten zesde wordt ellagic acid (bijv. van ellagitanninen) gecombineerd met glucose om er zeker van te zijn dat kankercellen een grotere dosis ellagic acid krijgen dan normale celen omdat kankercellen ongeveer 15 keer meer suiker consumeren dan andere cellen. Dit betekent dat kankercellen waarschijnlijk veel meer ellagic acid krijgen dan andere cellen:
“Ofschoon ellagic acid de bioactieve agent is die bescherming biedt wordt de phytochemicalie in het algemeen in een andere vorm van een andere biochemicalie die ellagitannine heet opgenomen. Planten produceren ellegic acid en glucose die samengaan om ellagitanninen te vormen dat in water oplosbare stoffen zijn die gemakkelijker op te nemen zijn voor dieren in hun dieet. Daarom zouden kleine hoeveelheden ellagitanninen uit natuurlijke bronnen mogelijk effectiever zijn in het menselijk dieet dan grote hoeveelheden gezuiverde ellagic acid.”
http://micro.magnet.fsu.edu/phytochemicals/pages/ellagicacid.html
Hier zijn een paar opmerkingen over blauwe bessen
“Ze zijn zeer rijk aan een groot aantal krachtige antioxydanten (phenolen). Blauwe bessen / bosbessen hebben meer anthocyaninen dan welk voedsel dan ook. - 3 maal meer dan de tweede rijkste bron, groene thee. Ze zijn ook hoog in quercetin en ellaginezuur. - twee andere krachtige flavonoïden.
Flavonoïden kunnen zich ook hechten aan eiwitten waar ze de actie van enzymen moduleren, inclusief de kinase enzymen die nodig zijn voor celproliferatie. Op deze wijze zijn ze een zeer nuttige toevoeging voor kankertherapie. Wanneer men hoge doseringen flavonoïden neemt, wordt alle celproliferatie tegengegaan, maar dit schaadt niet normale cellen die gewoon kunnen "rusten" - kankercellen kunnen echter niet overleven in een "rust"-situatie.
Flavonoïden verlagen ook bloedsuikerlevels, ze kunnen angiogenese verminderen, ze kunnen helpen stikstofmonoxide binnen een gezonde grens te houden en het level van de endogene antioxidant gluthation te verhogen. Bessen zijn ook rijk aan vitamine C.”
Zo werkt het
“Ellagic Acid is een fenolisch mengsel van stoffen dat bekend is geworden als een potente anticarcinogene/ antimutagene stof. Men denkt dat Ellagic Acid zelf niet natuurlijk aanwezig is in planten. Polymeren van galluszuur en hexahydrodipenoyl (HHDP) worden in plaats daarvan aan glucosecentra verbonden om een klasse van stoffen te vormen die bekend staan als ellagitanninen. Wanneer twee galluszuurgroepen naast elkaar verbonden worden aan een tanninemolecule wordt er een HHDP groep gevormd. Ellagic Acid is het resultaat wanneer de HHDP groep afgespleten wordt van de tanninemolecule en zich spontaan hergroepeert. Het zijn de ellagitanninen die aanwezig zijn in rode frambozen.”
De Behandeling Versterken
Op dit moment worden ellagic acidsupplementen in het algemeen niet gebruikt als alleenstaande behandeling voor kanker. Ellagic acidsupplementen worden eerder gebruikt in samenwerking met andere behandelingen. Ellagic acid wordt echter gevonden in fruit en noten die deel uitmaken van belangrijke alternatieve kankerbehandelingen zoals de "grape cure", Budwig Lijnzaad (wanneer er walnoten gebruikt worden), het "raw food"- dieet, etc.
Het zou waarschijnlijk een fout zijn ellagic acidsupplementen te nemen zonder tegelijkertijd de vele natuurlijke, rauwe voedingsmiddelen te consumeren die ellagic acid bevatten om de noodzakelijke enzymen en andere synergistische nutriënten binnen te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten