zaterdag 29 juni 2013

De trage schildklierwerking - Broda O. Barnes

Ik heb het grote genoegen jullie te kunnen vertellen dat er nu een goed Nederlands boek over hypothyreoïdie (trage schildklier) op de markt is. Het is het boek van Broda O. Barnes “De trage schildklierwerking”. Het boek behandelt vooral de diagnostiek van de aandoening en verklaart dat een trage schildklier aan de basis ligt van veel ziekten, zoals hart- en vaatziekten en depressiviteit. Volgens Barnes heeft ongeveer 40% van alle mensen een traag werkende schildklier, waardoor er zeer veel mensen onbehandeld rondlopen met deze aandoening.

Vier Nederlandse en Belgische artsen, waaronder Thierry Hertoghe, de wereldbekende hormoonspecialist,, hebben een voorwoord geschreven. Daaruit kun je opmaken dat deze artsen ook achter de inhoud van dit boek staan.

Dr. Barnes heeft als maatstaf voor het vaststellen van hypothyreoïdie een temperatuurtest ontworpen, de barnestest. Je kunt deze test terugvinden in mijn forum: http://hormonaledisbal.forum2go.nl/barnes-test-t81.html

Het boek is hier te koop:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872619&PC=476178F4

woensdag 12 juni 2013

Waarom maagzuur goed voor je is

Uit de blog van Gert Schuitenmaker: http://www.ortho.nl/orthomoleculair-blog/nieuws/2013/twee-mooie-aanwinsten/

Waarom maagzuur goed voor je is is de Nederlandse vertaling van het belangrijke boek van Jonathan Wright. Hij geldt in de VS al decennia lang als één van de belangrijkste complementaire artsen. Dit boek heldert één van de grootste misverstanden op die bestaan over gezondheid. Er zijn vele redenen waarom de maag zuur behoort te zijn. Vooral belangrijk vanwege de vele maagzuurremmers die tegenwoordig worden voorgeschreven. Dit boek lanceert een briljant nieuw concept om brandend maagzuur voorgoed te genezen door de meest algemene oorzaak van het probleem, onvoldoende maagzuurafscheiding, op te lossen. Het is een feit dat, in tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, brandend maagzuur bijna altijd samengaat met te weinigmaagzuur, niet met te veel. De huidige medische aanpak vermindert maagzuur, terwijl de maagzuurafscheiding al is verstoord, met een lapmiddeltje dat de aandoening niet kan genezen, maar dat slechts tijdelijk de symptomen onderdrukt. Bovendien zouden we voor deze snelle oplossing weleens een hoge prijs kunnen moeten betalen ten koste van onze gezondheid. Iets wat de farmaceutische industrie en de duizenden artsen negeren als zij die krachtige zuurremmende medicijnen, zoals Prilosec, Losec, Tagamet, Zantac, Pepcid, Pantozol, Nexium en andere voorschrijven. Dr. Wright spoort ons sterk aan om het gebruik van deze synthetische chemicaliën te vermijden. In plaats daarvan beveelt hij een veelomvattend programma aan dat de maag herstelt in zijn normale, gezonde staat waarbij datgene wat ontbreekt wordt aangevuld met veilige, goedkope maagzuursupplementen en andere natuurlijke middelen.

woensdag 5 juni 2013

de Boodschappencoach door Ralph Moorman

http://www.succesboeken.nl/boeken//9789079142149/#.Ua8KF9JM9ac&PC=476178F4

Recensie "de Boodschappencoach" door Ralph Moorman

Levensmiddelentechnoloog Ralph Moorman heeft het weer goed voor elkaar. Hij heeft een handzaam gidsje geproduceerd dat je op de hoogte brengt van alle truukjes, draaierijen en leugens van de voedselindustrie, zodat je niet langer in twijfel hoeft te zijn over wat wel en wat niet onder de term “gezonde” voeding valt. Ralph verklaart uitvoerig de termen die je op etiketten vindt en waarvan de betekenis ons volledig ontgaat. In goede en verstaanbare Nederlandse termen vertaalt hij een aantal moeilijke namen van ingrediënten die, vaak ik piepkleine lettertjes, op gedrukte lijstjes op voedseletiketten staan. Welke E-nummers representeren wat en waarom dienen ze vermeden te worden? Wat zijn gezonde verpakkingsmiddelen? Wat zijn de voordelen van biologische producten en wat betekenen bepaalde logo’s die we op producten van A&H en natuurwinkels vinden? Zo’n 100 pagina’s van het boekje zijn gewijd aan de analyse van producten die gebaseerd zijn op het assortiment van A&H en de Jumbo en van natuurwinkels als EkoPlaza. Alle produktgroepen bevatten aanraders en afraders en bij alle producten maken 5 verschillende tekentjes duidelijk of het product insulineresistentie, glycatie of intoleranties bevorderen of ongezonde vetten of schadelijke chemische stoffen bevatten. Je kunt ook vanuit de index producten direct opzoeken.

Deze gids beoogt de bewustwording van de risico’s van moderne voeding om ons in staat te stellen zelfstandig gezondere keuzes te maken.